Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи предизвикателство към демократите в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи предизвикателство към демократите в
Коментари Харесай

Тръмп провокира демократите с предизборен митинг в Ню Хемпшър

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи предизвикателство към демократите в Ню Хемпшър, като провежда избирателен протест в щата нощес, часове преди първичните избори там, в които се обрисува остро съревнование сред политическите му съперници, съобщи Асошиейтед прес.

В очевиден опит за проява на мощ и на гребена на вълната от триумфа му в Сената, който го избави от импийчмънт, Тръмп възпламени тълпата от свои републикански последователи в локалния град Манчестър, хвалейки се с достиженията си в стопанската система. Той още веднъж насочи саркастични нападки към демократите, които се пробваха да го отстранят от власт посредством процедурата за импийчмънт, като назова техните несполучливи дейности " презрян тяснопартиен кръстоносен поход ".

Тръмп осмя продължаващата неизясненост към резултатите на първичните избори в щата Айова, в които спечелилият измежду демократите е към момента под въпрос и предмет на разногласия измежду политическите му съперници.

Още преди да потегли от Вашингтон за Ню Хемпшър президентът не скри, че е провел митинга на републиканците там, с цел да предизвика демократите и да показва силата си в този щат преди вота. Ню Хемпшър е от така наречен оспорвани щати, в които спечелилият в президентските избори през ноември постоянно е на кантар. Преди 4 година Тръмп реализира там първата си победа на първоначални избори в своята акция, която му откри път към партийната номинация, само че на националния избор през ноември загуби щата с минимална разлика от демократите отпред с Хилари Клинтън.

Сега екипът на Тръмп, който се бори за преизбиране, се надява, че Ню Хемпшър е измежду щатите, наред с Минесота и Ню Мексико, които републиканците ще изтръгнат от демократите на изборите през ноември т.г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР