Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново отложи въвеждането на мита

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново отложи въвеждането на мита
Коментари Харесай

Вашингтон удължи до 1 юни изключването на ЕС от митата за внос на алуминий и стомана

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж отсрочи въвеждането на мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейския съюз, Канада и Мексико до 1 юни, съобщи „ Ройтерс “

В изказване от Белия се разяснява, че скоро ще бъдат разкрити детайлностите към съглашението с Бразилия, Аржентина и Австралия, като не се прецизира дали тези страни ще получат пролонгация.

„ Администрацията ще удължи договарянията с Канада, Мексико и Европейски Съюз с още 30 дни. Във всички тези договаряния, работата на администрацията е съсредоточена върху квоти, които ще лимитират вноса и ще защитят националната сигурност. “, прибавиха от Белия дом.

Миналия месец Вашингтон разгласи, че ще наложи мита от 25% за вноса на алуминий и 10% за вноса на стомана от редица страни, в това число и от Европейски Съюз. От Съединени американски щати обявиха, че са въвели митата от съображения за националната сигурност на страната и ги дефинираха като „ защитни цени “ по разпоредбите на Световната комерсиална организация(СТО).

Малко по-късно обаче стана ясно, че Европейски Съюз, Канада, Мексико, Бразилия, Австралия и Аржентина ще бъдат изключени от митата до 1 май.

Източник, осведомен с решението, съобщи, че след 1 юни няма да има нови отсрочвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР