Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени срещата си датския премиер

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени срещата си датския премиер
Коментари Харесай

Тръмп отмени срещата си с премиера на Дания заради Гренландия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира срещата си датския министър председател Мете Фредериксен поради нейното отвращение да разисква продажбата на Гренландия на Съединени американски щати. Новината беше обявена от самия Тръмп Twitter.

" С оглед на мненията на премиера Мете Фредериксен, която съобщи, че не се интересува от разискване на покупката на Гренландия, отсрочвам за друо време срещата ни, която трябваше да се състои след няколко седмици. " - разяснява Тръмп.

Същевременно той отбелязва, че Дания е страна с невероятни хора.

" С откровеността си министър председателят съумя да спести доста разноски и старания, както на Съединени американски щати, по този начин и на Дания. Благодаря й за това и чакам насрочването на срещата за в бъдеще. " - добавя Тръмп.

Беше планувано диалозите с Фредериксен да се проведат по време на визитата на Тръмп в Дания на 2-3 септември, която няма да се състои поради касуса с Гренландия.

Като цяло датските политици не одобриха съществено концепцията му Съединени американски щати да купят Гренландия, а някои реагираха много отрицателно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР