Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли днес критиките, че планираните

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли днес критиките, че планираните
Коментари Харесай

Тръмп отхвърли критиките по повод планираните от него тържества за националния празник на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли през днешния ден рецензиите, че плануваните от него празнувания на Деня на независимостта във Вашингтон ще костват прекомерно на данъкоплатците, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Тръмп възнамерява в честванията във Вашингтон да има танкове и военни самолети и той да произнесе тирада. Опоненти на президента разкритикуваха цената и военните аспекти на неговите проекти. Днес Тръмп разяснява, че цената на церемонията във Вашингтон ще бъде доста дребна спрямо това, което си заслужава. "Ние притежаваме самолети, ние имаме водачи, летището е тъкмо до нас (военновъздушната база Андрюс), всичко, от което се нуждаем, е гориво ", написа Тръмп в Туитър. "Ние притежаваме танкове и всичко останало. Фойерверките пък са дарени от двама от великите хора. Страхотно! ", добави той.

В-к "Вашингтон пост " написа, че Националната работа за ръководство на парковете отклонява близо 2,5 милиона $ за събитието на следващия ден във Вашингтон, което било единствено част от общата сума, която пък превишавала разноските за честванията за предходните години. Противници на Тръмп настояват, че проявата на следващия ден е политизирана и Белият дом раздавал на съдружници на президента билети за ВИП местата, от които на следващия ден гостите ще слушат президентското слово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР