Президентът на САЩ Доналд Тръмп оставя вратата отворена за среща

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп оставя вратата отворена за среща
Коментари Харесай

Тръмп се опитвал да придума Ким Чен-ун обратно в срещата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп оставя вратата отворена за среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун, макар неочакваната анулация на уговорената среща, поради последните закани на режима в Пхенян за нуклеарна война, написа Washington Examiner . Но възобновление на срещата сред двамата водачи ще изисква огромна проява на благосклонност от Северна Корея, съгласно представители на Белия дом и хора близки до администрацията на Доналд Тръмп, които се тормозят че провокациите на Пхенян биват пренебрегнати поради несъразмерния фокус върху това дали ще се организира среща.

„ Мисля, че всички сме обзети от концепцията за среща, когато акцентът върху всичко това се свежда до едно нещо: Отдаден ли е Ким Чен-ун на премахването на своите нуклеарни оръжия и би ли се съгласил на проект, който планува това преди срещата му с Тръмп? “, съобщи Хари Казианис, шеф на отбранителните проучвания в Центъра за народен интерес, написа FocusNews. Решението на Тръмп да се отдръпна от срещата с Ким в Сингапур на 12 юни пристигна 24 часа, откакто Северна Корея ескалира своята рецензия към администрацията на Тръмп, изпращайки обиди към вицепрезидента Майк Пенс и предупреждавайки за „ нуклеарен конфликт “ със Съединени американски щати в място на дипломатически диалози. „ Заплахата в изказването беше последната капка, тъй като срещата на върха не може да се организира при тези условия “, съобщи представител на Белия дом пред Washington Examiner. Членове на президентската администрация започнаха да стават бдителни към ангажираността на Ким Чен-ун към нуклеарното разоръжаване много преди отправената опасност.

Представители на Белия дом разкриха пред кореспонденти, че президентът Тръмп е изпратил Джо Хагин, началник на екипа за интервенции, към Сингапур дружно с други представители на Белия дом, с цел да приготвят идната среща с Ким. При тяхното идване, те са научили че севернокорейските представители, които е трябвало да се причислят към тях за подготвителните работи, са отказали да се срещнат с тях. Доналд Тръмп повтори неведнъж, че остава подготвен за среща с Ким Чен-ун, както е планувано,

макар че администрацията му и неговите съдружници е евентуално да не продължат с договарянията, без да видят режима да подхваща „ съответни и доказуеми “ дейности към премахване на своята нуклеарна стратегия. Но определянето на маршрут към Северна Корея, било то цялостно нуклеарно разоръжаване като единствения вид за повдигане на глобите и икономическа помощ или позволяването на последователно унищожаване на нуклеарната стратегия от Ким, към момента би трябвало да се посочи в администрацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР