Президентът на САЩ Доналд Тръмп оказва натиск за промяна на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп оказва натиск за промяна на
Коментари Харесай

Тръмп иска промяна на режима в Германия, обяви Зигмар Габриел

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп оказва напън за " смяна на режима " в Берлин. Това разгласи някогашният немски външен министър Зигмар Габриел, отговаряйки на неотдавнашните язвителни мнения на американския държавен глава, ориентирани към Германия във връзка с военните разноски и имиграцията.

" На Америка при ръководството на Тръмп не може да се разчита ", акцентира Габриел пред сп. " Шпигел " и добавя: " Тръмп дава на севернокорейския деспот Ким Чен-ун гаранции за оцеляването му и в същото време желае смяна на режима в Германия. "

" Не можем да поносим това ", акцентира Габриел, призовавайки Германия да заеме по-твърда позиция към Тръмп. " Повече не можем да имаме каквито и да е илюзии. Доналд Тръмп схваща единствено от мощ. Затова би трябвало да му покажем, че и ние сме мощни ", настоя някогашният първи посланик на Германия.

Преди срещата на върха на НАТО тази седмица Тръмп съобщи, че Германия не извършва обещанията си към НАТО по отношение на размера на разноските за защита.

През предишния месец той написа в " Туитър ", че " германците се обръщат против държавното управление на страната, защото миграцията раздрусва към този момент слабата ръководеща коалиция ", като дефинира решението на Европа да разреши на милиони мигранти да влязат на нейна територия като " огромна неточност ".

Габриел, който е някогашен ръководител на Германската социалдемократическа партия, разяснява още, че Германия би трябвало да даде " ясни, твърди и на първо място единни европейски отговори на Тръмп ".

" Всяка стъпка за сдобряване с него, всеки опит да бъде удовлетворен, единствено го кара да подхваща последваща стъпка. Това би трябвало да спре ", акцентира Габриел.

Той е показал разноските за бежанци като област, където Европа би могла да отвърне.

" Ако той желае милиарди долари за американски военни разноски, тогава би трябвало да настояваме за връщане на милиарди долари, изхарчени за бежанци, основани от провалената военна интервенция на Съединени американски щати в Ирак ", акцентира някогашният външен министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР