Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално призна, че притиска Украйна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално призна, че притиска Украйна
Коментари Харесай

Притискам Украйна за компромат срещу Байдън, призна Тръмп и призова Китай също да разследва

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично призна, че притиска Украйна да открие компромат против главния си съперник Джо Байдън и прикани Китай да проверява някогашния вицепрезидент на Съединените щати, оповестяват американски медии.

С коментара си американският водач удостовери, че приканва задгранични водачи да ревизират Байдън, макар че в Съединени американски щати се прави процедура по импийчмънт дали Тръмп в действителност предизвиква задгранични водачи да проверяват някогашния вицепрезидент.

" Ако са почтени за това, те би трябвало да стартират огромно следствие против Байдънови ", разгласи Тръмп по време на необикновена конференция пред Белия дом, откакто беше запитан какво е изискал от украинския президент Владимир Зеленски да направи.

" Бих споделил на президента Зеленски, в случай че бях аз, щях да стартира следствие на Байдънови ", добави той.

Доналд Тръмп означи, че Китай също би трябвало да стартира следствие на Джо Байдън и сина му Хънтър Байдън. Държавният глава даже загатна, че може публично да изиска това от Пекин.

Запитан дали е изискал от президента на Китай Си Дзинпин да помогне в следствието на Байдън, Тръмп отговори: " Не съм, само че сигурно можем да помислим за това ".

Според него диалогът по телефона със Зеленски е бил " съвършен ".

Президентът на Съединени американски щати сподели още, че идната седмица ще имат среща с Китай и ще обсъдят търговията.

" Имам доста разновидности за Китай, само че в случай че те не създадат това, което желаеме, ние имаме голяма мощ ", предизвести той.

" Китай би трябвало да стартира да проверява Байдънови, тъй като това, което се случи в Китай, е толкоз неприятно, колкото и случилото се в Украйна ", уверен президентът на Съединени американски щати.

През септември американски медии оповестиха, че чиновник на разузнаването на Съединени американски щати е подал сигнал по отношение на диалог на Тръмп с задграничен водач. По-късно беше публикувана информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, в случай че даде компромат против Байдън. Конкретно става въпрос за следствие на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания " Бурисма.

Конгресът разгласява жалбата против Тръмп.

Сигналът е в главната на процедурата по импийчмънт, оповестена от водача на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да проверява семейство Байдън. Впоследствие беше оповестена стенограмата от телефонния диалог сред президента на Съединени американски щати и украинския му сътрудник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР