Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в петък, че администрацията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в петък, че администрацията
Коментари Харесай

Тръмп обяви намаляване на цените на лекарствата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в петък, че администрацията му понижава цената на медикаментите, отпускани по лекарско наставление, за американски пациенти и възрастни хора.

Президентът добави, че този ход идва, защото " специфични ползи ", лекарствени лобистите и непознати страни ограбваха до момента пациентите в Съединени американски щати . Той означи, че понижението на цените на медикаментите е първото по рода си от 51 години насам.

Решението ще бъде наложено посредством четири изпълнителни заповеди . Тръмп ще принуди доставчиците да преотстъпват отстъпките за инсулин и епипен на пациентите. Съединени американски щати също по този начин ще разрешат на обособените щати, търговците на едро и аптеките да внасят медикаменти от Канада, където цените са доста по-ниски.

Третата изпълнителна заповед ще спре " медиаторите " да получават отстъпки от лекарствените компании и по-късно да не ги предават на пациенти. Накрая от Medicare (Националната здравноосигурителна стратегия в САЩ) ще се изисква да закупува медикаменти от фармацевтични компании на същите цени като в други страни. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР