Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви ограничения за пътуване от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви ограничения за пътуване от
Коментари Харесай

Безпрецедентно! Тръмп затвори САЩ за европейци за 30 дни заради заразата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи ограничавания за пътешестване от и до Европа в опит да пребори разпространяването на ковид Covid-19, оповестява Военновъздушни сили. Новите правила влизат в действие от петък в среднощ.

В телевизионно послание той съобщи, че всички пътувания за Европа ще бъдат спрени в идващите 30 дни. „ За да не допуснем нови случаи да навлязат в страната ни, ще спрем всички пътувания от Европа до Съединени американски щати “, уточни Тръмп.

Той обаче сподели, че " мощните, само че нужни " ограничавания няма да се ползват за Обединеното кралство, където в този момент са доказани 460 случая на вируса.

В особено известие на Външно министерство се разяснява, че мярката визира всички, които не са американски жители и техните най-близки, тези с право на непрекъснато престояване и избрана особено разказана категория, които 14 дни преди да се появят на границата на Съединени американски щати, са били в страните от Шенгенската зона.

Потвърдените случаи на инфектирани с Covid-19 в Съединени американски щати са 1135, а смъртните случаи са 38, показва Военновъздушни сили.

Президентът на Съединени американски щати разгласи и проект за милиарди долари в поддръжка на дребния бизнес, с цел да смекчи икономическия резултат от епидемията в страната. Той прикани Конгреса да одобри и данъчни облекчения като част от " нападателни и всестранни старания " за битка с вируса.

Според длъжностните лица във Вашингтон рискът от зараза е невисок за необятната общност в Съединени американски щати, само че безпокойството се задълбочи, откакто не престават да се удостоверяват нови и нови случаи. Армията е блокирала градчето Ню Рошел на север от Ню Йорк, където е открито едно огнище на вируса. Националната армия доставя храна на сложени под карантина лица.

Високите медицински разноски вършат вируса изключително спорен - доста американци заобикалят визитите при доктор, тъй като не могат да си разрешат да заплащат, акцентира Военновъздушни сили. Липсата на заплатен отпуск по болест е различен проблем, както и опасенията поради броя на наличните проби за ковид.

Вицепрезидентът Майк Пенс, който дава отговор за оперативната група, която координира отговора на рецесията с ковид в Съединени американски щати, съобщи, че " всеки американец може да бъде тестван без ограничавания при съблюдаване на нарежданията на лекарите " и че застрахователите са дали обещание да компенсират всички медицински разноски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР