Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви национално извънредно положение, за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви национално извънредно положение, за
Коментари Харесай

Тръмп забрани на американски фирми да ползват оборудване на чужди телекоми

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи национално изключително състояние, с цел да забрани на американски компании да употребяват съоръжение на непознати телекомуникационни компании, представляващи риск за сигурността – ход, който наподобява е ориентиран против китайския софтуерен колос Huawei, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Заповедта, подписана от американския президент, не разрешава покупката и използването на съоръжение от компании, които съставляват " недопустим риск за националната сигурност на Съединени американски щати или сигурността и сигурността на жителите на Съединени американски щати ".
Белият дом разгласи, че цел на заповедта не е нито една избрана страна или компания - единствено тези, следени от " задгранични съперници ". Въпреки това мярката евентуално е наложена поради опасенията от шпионаж през китайския софтуерен колос Huawei. Припомняме, че Съединени американски щати желаят финансовия шеф на компанията Мън Уанджоу да бъде екстрадирана от Канада и да бъде съдена от американски съд за нарушение на режима на американските наказания против Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР