Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че разполага хиляди тежко

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че разполага хиляди тежко
Коментари Харесай

Тръмп може да прати войници в градовете, за да бъде прекратено насилието при протестите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че разполага хиляди тежко въоръжени бойци и чиновници на правоохранителните органи за преустановяване на насилието в американската столица. Той се зарече да направи същото и в другите градове, в случай че кметовете и губернаторите, не си върнат контрола над улицата, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Кметовете и губернаторите би трябвало да обезпечат извънредно засилено наличие на правоохранителните органи, до момента в който насилието не бъде прекъснато ", сподели Тръмп в тирада от Розовата градина на Белия дом, до момента в който в същото време по думите на очевидци управляващите са разпръсвали кротичък митинг със сълзотворен газ и гумени патрони единствено на няколко пресечки оттова.

" Ако град или щат откаже да предприеме нужните дейности за отбрана на живота и имуществото на своите поданици, то аз ще разположа армията на Съединените щати и бързо ще реша казуса вместо тях ", добави той.

Тръмп съобщи, че след насилието, грабежите и пожарите във Вашингтон прецизно ще бъде прилаган полицейски час, започващ от 19 ч. източноамериканско време.

Докато президентът говореше, продължаваха да се чуват шокови гранати, а конни служители на реда изтласкваха протестиращи още по-настрани от площад " Лафайет ", парк, намиращ се в непосредствена непосредственост до Белия дом.

След късото си изказване Тръмп излезе от Белия дом - заобиколен от десетки бодигардове - мина през пл. " Лафайет " и отиде до Епископската черква " Сейнт Джон ", която пострада от пожар по време на митингите в неделя вечер.

Той се спря пред закованите с дъски прозорци на жълтата черква, в която доста президенти са участвали на църковни служби. Заедно с Тръмп бяха няколко души от държавното управление му, в това число основният прокурор Уилям Бар, съветникът по националната сигурност Робърт О`Брайън и други висши негови доближени.

Във въздуха към момента се носеше остра миризма. Тръмп застана пред камерите с библия в ръка, подвигна я високо и след това потегли пешком назад към Белия дом. Той обаче не отговори на никакви репортерски въпроси.

В изявлението си в Белия дом Тръмп разгласи, че активизира всички налични цивилен и военни запаси, " с цел да бъде комплициран завършек на безредиците и грабежите, на разрушението и палежите и за отбрана на правата на спазващите закона американци, в това число на вашите права съгласно Втората корекция (на конституцията на САЩ) " - отпратка към конституционната протекция в Щатите за притежанието на огнестрелно оръжие.

" Не можем да позволим справедливите възгласи на мирните протестиращи да бъдат заглушавани от разярена навалица ", сподели американският президент. Той добави, че Щатите се намират в хватката на " професионални анархисти ".

Губернаторът на Вашингтон упрекна президента, че е некадърен да се оправи със обстановката, съобщи Асошиейтед прес.

Американското министерство на правораздаването заяви, че разполага полицейските си служби във Вашингтон, с цел да бъдат прекъснати размириците, съобщи Ройтерс.

Сред тези служби са ФБР, Американските шерифи и Бюрото по пандизите.

Около 40 града в Съединени американски щати са с разгласен полицейски час, съобщи ТАСС. Сред по-големите от тях с изключение на Вашингтон са Лос Анджелис, Сан Хосе, Сан Франциско (всичките в Калифорния), Чикаго (щата Илинойс), Филаделфия и Питсбърг (и двата в щата Пенсилвания), Далас и Сан Антонио (и двата в Тексас), Маями, Джаксънвил и Орландо (всички те са в щата Флорида), Кълъмбъс, Синсинати, Дейтън и Кливланд (всички те са в Охайо), Сиатъл (щата Вашингтон), Детройт (Мичиган), Минеаполис и Сейнт Пол (и двата в Минесота), Луисвил (щата Кентъки) и Ню Йорк.

По оценки на Асошиейтед прес за последните няколко дни в Съединени американски щати при митинги и вълнения са задържани към 4400 души. Повдигнати са им обвинявания за мародерство, нарушение на полицейски час и затваряне на пътища.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР