Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да
Коментари Харесай

Тръмп се закани скоро да отвори икономиката на САЩ, дори и на цената на смърт

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е подготвен да възобнови работата на американската стопанска система до няколко седмици, а не месеци, даже и умрелите от ковид да не престават да се усилват, оповестяват международни организации.

На брифинг в Белия дом американският водач още веднъж отхвърли да удостовери, че ще се вслуша в препоръките на здравните управляващи, в случай че го посъветват да остави рестриктивните ограничения в действие, даже и на цената на огромно стесняване на стопанската система.
 Тръмп загатна, че може да анулира ограниченията за обществена отдалеченост след 15-дневния период
Тръмп загатна, че може да анулира ограниченията за обществена отдалеченост след 15-дневния период

В края на 15-дневния интервал ние ще вземем решение по кой път желаеме да поемем

" Ще забележим какво ще се случи ", означи той.

Представители на Белия дом оповестиха, че Ню Йорк сити, Ню Джърси и Лонг Айланд са местата с най-вече нови случаи на ковид.

Вчера Съединени американски щати потвърдиха повече от 100 умряли - за първи път за един ден са умряли 100 и над 100 души. Общо в страната има 557 умряли и към 44 000 доказани случая.

Но по време на изказването си Тръмп се концентрира върх у щати с по-малко случаи като Небраска, Айова и Айдахо. Държавният глава е безапелационен, че е допустимо най-скоро стопанската система на страната още веднъж да проработи.
 Нигерия отвърна на Тръмп: Хлорохинът против Covid-19 трови хората
Нигерия отвърна на Тръмп: Хлорохинът против Covid-19 трови хората

Хлорохинът се употребява за лекуване на малария, лупус и ревматоиден артрит

" Нашата страна не е построена да бъде затваряна. Това не е страна, която е издигната за това ", безапелационен той.

По време на брифинга представители на Белия дом похвалиха американците за саможертвата да останат по домовете си, като се има поради наложените 15-дневни ограничавания.

Доналд Тръмп чака животът да се върне към естествения си темп доста скоро, доста по-скоро от три или четири месеца. Запитан дали има поради, че стопанската система ще проработи до седмици или месеци, Тръмп отговори: " Не чакам месеци, мога да ви кажа това ".

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 доказани случаи, а умрелите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 381 000 случаи и над 16 500 умряли в 168 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР