Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини в поредица от туитове

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини в поредица от туитове
Коментари Харесай

Тръмп обвини медиите и тестването за засилването на епидемията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна в поредност от туитове медиите, че преднамерено сеят суматоха за растящите случаи на заразяване с новия ковид, които съгласно него се получават от по-големия брой проби, съобщи ДПА.

"Случаите (на заразяване) порастват, тъй като ТЕСТВАМЕ, ТЕСТВАМЕ, ТЕСТВАМЕ. Това е Конспирация на Медиите с Лъжливи Новини ", се споделя в един от тези туитове.

Макар и да е правилно, че броят на тестванията пораства, се следи нарастване и в броя на приетите в болница, което е знак за повишаване и на броя на съществено болните, отбелязва ДПА.

През уикенда беше обявено за над 80 000 случая дневно, което е връх досега, а междинния брой за седемдневен интервал остава на високи нива, които не са виждани от няколко месеца.

"КОВИД, КОВИД, КОВИД се употребява от тях (медиите) в цялостна съгласуваност, с цел да трансформират числата в ранното гласоподаване. Това би трябвало да е нарушаване на изборния закон! ", написа Тръмп в различен туит.

През последните дни избухна ново огнище на болест измежду чиновници на Белия дом, този път измежду хора от екипа на вицепрезидента Майк Пенс. Самият Пенс и брачната половинка му са дали негативни проби за Ковид-19, заяви канцеларията на Пенс, представена от Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР