Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да предложи на Северна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да предложи на Северна
Коментари Харесай

САЩ не са готови за отстъпки преди Северна Корея да спре ядрените си програми

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да предложи на Северна Корея значително облекчение на глобите , преди Пхенян значително да ограничи нуклеарните си стратегии , написа в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Ройтерс.
 
" Когато президентът споделя, че няма да повтори грешките от предишното , това значи, че Съединените щати няма да създадат основни отстъпки , като повдигане на наказания, преди Северна Корея да ограничи значително нуклеарните си стратегии ", декларирал пред вестника върховен представител на американското държавно управление.

В събота Ким Чен-ун разгласи, че Северна Корея към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити . Севернокорейският водач сподели, че считано от през днешния ден (бел.ред. 21 април), страната му ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания, ще спре да прави такива проби и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия ден по-рано.
 
 БГНЕС

Ким аргументира този трагичен поврат с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия . Затова нямаме потребност от нови нуклеарни и ракетни опити и полигонът в северната част на страната извърши своята задача, сподели той. Това изказване бе публикувано от севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап.
 


" Ние в никакъв случай няма да използваме нуклеарно оръжие, в случай че срещу нашата страна няма нуклеарна опасност или провокация ", дава да се разбере Северна Корея. Тя ще концентрира " всичките си старания върху основаването на мощна социалистическа стопанска система и активизирането на човешките и материалните запаси на страната за внезапно повишение на виталния стандарт на (населението) ".

Доналд Тръмп неотложно приветства известието на Ким Чен-ун и го дефинира като " доста добра вест за Северна Корея и света ".
 
 БГНЕС

Ден по-късно обаче във в. " Вашингтон поуст " се появи информация, че съветниците на американския президент са извънредно скептично настроени към неочаквания отвод на Северна Корея от по-нататъшни нуклеарни и ракетни проби и считат, че обещанието на Пхенян е " капан ".
 

Според изданието в Белия дом са мощно обезпокоени от прекомерно огромната сърдечност на Ким Чен Ун и от ден на ден се съмняват в искреността му. Според президентските съветници севернокорейският водач цели да " сътвори илюзията " на извънредно здравомислещ и подготвен на взаимни отстъпки държавен глава, с цел да може да получи облекчение на икономическите наказания против страната си, а в действителност им готви " капан ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР