Президентът на САЩ Доналд Тръмп, неговата компания и три от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, неговата компания и три от
Коментари Харесай

Тръмп заведе иск срещу две банки, за да им попречи да разкрият негови финансови данни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, неговата компания и три от децата му са завели каузи против банките Кепитъл уан и Дойче банк, с цел да им попречат да предадат документи за него, поискани от комисии на Конгреса.

Данните са били поискани от комисията за финансовите услуги и комисията по разузнаване на Конгреса, които проверяват финансовите каузи на президента, в това число връзките му с Русия, съобщи ДПА, цитирайки американски медии. Адвокати на Доналд Тръмп и децата му Доналд младши, Ерик и Иванка декларират в желае, подаден през вчерашния ден в Ню Йорк, че настояването за предаване на документите преследва политически цели, в това число "да тормози президента Доналд Тръмп, да рови във всички аспекти на персоналните му финанси и предприятия, в персоналната информация на президента и фамилията му и да търси всички материали, които могат да му причинят политически вреди ".

Дойче банк е заявявала, че ще извърши настояването на Конгреса, напомня ДПА.

Председателите на двете комисии Адам Шиф и Максин Уотърс в взаимно изказване, представено от Си Ен Ен, отхвърлиха президентския иск като безпочвен. Според тях той не цели да бъде извоюван, а единствено да печели време, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР