Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, опитен дипломат

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, опитен дипломат
Коментари Харесай

Тръмп назначи бившия губернатор на Юта за посланик в Русия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назначи Джон Хънтсман, умел посланик и някогашен губернатор на щата Юта, за дипломат в Русия, на фона на мощно напрежение с Москва, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

57-годишният Хънтсман е републиканец, служил като дипломат на Съединени американски щати в Китай от 2009 до 2011 година по време на ръководството на президента Барак Обама, прецизира Българска телеграфна агенция. През 1992 година, на 32-годишна възраст, той оглавява дипломатическата задача на Съединени американски щати в Сингапур, ставайки най-младия американски дипломат през последните 100 години, показва ТАСС. Хънтсман е работил в държавните управления на петима американски президенти, а през 2012 година беше претендент за президентската номинация на републиканците.

" Губернаторът Джон Хънтсман имаше забележителна кариера като политик, посланик и предприемач " съобщи Белият дом в официално съобщение, наблягайки, че той сега заема функционалностите на президент на Атлантическия съвет на Съединени американски щати и на Фондацията Хънтсман за битка с рака.

Част от кариерата на 57-годишния Хънтсман е минала в частния бранш. Той е бил член на управителните препоръки на огромни компании като Хилтън, Шеврон, Форд Мотор и Катърпилър. Той е женен и татко на седем деца, съгласно детайли от биографията му, предоставена от Белия дом.

През март първите известия, че Хънтсман ще бъде препоръчан за дипломат в Москва бяха посрещнати със смесени мнения в съветската столица, отбелязва Ройтерс. Един политик съобщи, че той " не е гълъб ", а Кремъл уточни, че Москва би приветствала всеки дипломат, който е " уверен последовател " на концепцията за определяне на разговор с Русия.

Номинацията му би трябвало да бъде одобрена от Сената.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР