Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на властите в Калифорния

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на властите в Калифорния
Коментари Харесай

Калифорния получи федерална помощ за борба с пожарите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди на управляващите в Калифорния да бъде предоставена спомагателна федерална помощ за битка с последствията от горските пожари, обхванали щата, оповестиха от пресслужбата на Белия дом.

“Президентът Доналд Тръмп разгласи поради огромното естествено злополучие в Калифорния федерална помощ, която да поддържа напъните на щата за справяне с пожарите, които избухнаха на 14 август 2020 година и не престават в момента”, се споделя в известието.

„ Помощта може да включва безплатни средства за краткотрайно жилищно строителство и реновиране на потърпевши жилищни здания, заеми с ниска рента за покриване на вреди върху незастраховано имущество и други стратегии за подкрепяне на физическите лица и притежатели на бизнеси, с цел да се възстановят от последствията от бедствието “, прибавиха от Белия дом.

Губернаторът на щата Гавин Нюсъм съобщи, че управляващите в Калифорния са разпоредили евакуацията на близо 120 000 поданици, чиито домове са застрашени от пожарите. Според информацията на губернатора, броят на огнищата в Северна Калифорния се е нараснал от 367 на 560. Изгоряла е повърхност от 312 хиляди хектара. Повече от 12 хиляди пожарникари са мобилизирани за битка с бедствието, в него вземат участие над хиляда транспортни средства, 241 булдозера, 88 хеликоптера и 24 самолета със система за изпускане на вода. От началото на пожарите до в този момент огънят е предизвикал гибелта на шестима души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР