Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди да бъде подготвен указ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди да бъде подготвен указ
Коментари Харесай

Тръмп подготвя мащабна търговска война срещу Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди да бъде квалифициран декрет за въвеждане на мита върху някои артикули от Китай, чийто импорт в Съединени американски щати доближава 60 милиарда $ годишно, съобщи БГНЕС. По данни на източници на Reuters първо място става въпрос за софтуерния бранш.
Според Politico по информация на осведомени с хода на разискването на този въпрос, Тръмп още предходната седмица е декларирал пред членовете на кабинета си и пред свои съветници, че има желание да приложи мита против Китай и да вкара ограничавания върху китайските вложения в отговор на случаите на кражба на интелектуална благосъстоятелност.
На срещата комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър показал оферти за мита върху артикули на сума 30 милиарда $. Президентът на Съединени американски щати призовал да бъде увеличена сумата и поръчал да се приготвят оферти в тази посока в границите на няколко седмици.
Според информацията на Politico по тематиката работят с изключение на Белият дом още Министерството на финансите на Съединени американски щати, Държавният департамент, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и администрацията на комерсиалния представител. " И макар че детайлите към момента се прецизират, помощниците споделят, че администрацията преглежда мита за над 100 китайски продукта, като се стартира от електроника и телекомуникационно съоръжение и се стигне до мебели и играчки ", написа Politico.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР