Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Covid-19 "китайския вирус". "САЩ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Covid-19 "китайския вирус". "САЩ
Коментари Харесай

Тръмп нарече Covid-19 китайския вирус, Китай бесен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова Covid-19 "китайския вирус ".

"САЩ мощно ще поддържат тези промишлености, като самолетните превозвачи и други, които са изключително наранени от китайския вирус. Ние ще бъдем по-силни от всеки път ", написа той в "Туитър ".

Пекин разгласи през днешния ден, че е "силно засегнат " от фразата, която "опетнява " страната.

САЩ би трябвало неотложно да престанат с несправедливите обвинявания против Китай, прикани представител на китайското външно министерство.
Според "Синхуа " потреблението на расистки и ксенофобски имена за мятане на виновност върху други страни за епидемията единствено демонстрира безотговорността и некомпетентността на политици, с което ще засилят страховете от вируса.

През последните дни китайски публични медии и представители показаха съмнение, че коронавирусът е докаран в Ухан от американска лаборатория на Пентагона. Държавният департамент на Съединени американски щати привика китайския дипломат за пояснение.

Световната здравна организация разяснява, че няма доказателства вирусът да е от Съединени американски щати. Организацията поучава да не се прави връзка с вируса в Китай или град Ухан, с цел да се избегне дискриминация.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 173 00 доказани случая, а умрелите са повече от 7000. Регистрирани са случаи в 152 страни. Данните на Университет "Джон Хопкинс " демонстрират над 182 000 случая и над 7100 умряли в 155 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР