Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница
Коментари Харесай

Тръмп излезе от болницата, за да се види със симпатизанти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп напусна за малко военната болница "Уолтър Рийд " в предградие на Вашингтон, където от петък вечер се лекува от Ковид-19, предадоха международните организации.

Тръмп беше с маска в кола, в която се намираха минимум още двама души също с маски. През стъклата на возилото си, той помаха на свои симпатизанти, събрали се близо постройката на болничното заведение. След това той се върна в лечебното заведение.

Малко преди този момент в малко видеопослание в Туитър Тръмп съобщи, че е научил доста за Ковид. Той добави, че го е научил, откакто персонално го е претърпял и сподели, че това е учебното заведение на живота. Във видеото Тръмп даде обещание малко излизане от болничното заведение, с цел да направи изненада на "великолепните патриоти ", които са се събрали на улицата. Той им даде обещание непредвидена аудиенция, а след това пристигна и късото му излизане от болничното заведение с кола.

Краткото излизане на Тръмп от клиниката обаче беше несъмнено от медици като излишно и застрашаващо живота на другите, съобщи Ройтерс.

Според медика от клиниката "Уолтър Рийд " Джеймс Филипс, който е и помощник по незабавна медицина в университета "Джордж Вашингтон ", всеки който е бил в колата по време на изцяло ненужното излизане на президента, в този момент ще би трябвало да остане под карантина за 14 дни.

Сенаторът от Демократическата партия от Хавай Брайън Шатц пък сподели, че се моли за здравето на сътрудниците от Сикрет сървис, тъй като те са осъзнавали рисковете, свързани с работата, само че не са си давали до момента сметка, че тези опасности могат да дойдат от самия охраняван обект.

Американската администрация е подготвена за всякакво развиване на обстановката към болестта на президента Доналд Тръмп, а също и против каквито и да е враждебни дейности от непознати страни в тази връзка. Това съобщи американският държавен секретар Майк Помпео.

"Ние сме изцяло подготвени за всевъзможни разновидности на процес на събитията ", разясни той и сподели, че Тръмп е провел от болничното заведение съвещание с представители на администрацията, отговарящи за въпросите по националната сигурност.

В отговор на журналистически въпрос дали може някоя непозната страна да се възползва от заболяването на Тръмп за свои ползи, Помпео отвърна: "Целият екип е подготвен. Знаем, че има враждебно настоящи лица по света. Съединени американски щати са изцяло подготвени, подготвен е както Държавният департамент, по този начин и нашите дипломати. Днес разгорях с военачалник Марк Мили (председателя на Кометата на шеф щабовете на американските въоръжени сили). Всички сме подготвени ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР