Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър тази вечер,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър тази вечер,
Коментари Харесай

Противоречива информация за състоянието на Доналд Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в Туитър довечера, че се усеща добре под грижите на лекарите и медсестрите във военномедицинския център " Уолтър Рийд " в щата Мериленд, недалече от столицата Вашингтон, съобщи Ройтерс. Той постъпи там през вчерашния ден, откакто в нощта против четвъртък заяви, че двамата с първата дама Мелания са дали позитивни проби за ковид.

" Докторите, Сестрите и ВСИЧКИ в СЛАВНИЯ медицински център " Уолтър Рийд ", както и всички останали в други сходни забележителни институции, включили се към тях, са ИЗУМИТЕЛНИ "!!! ", показва Тръмп в туита си, представен от Ройтерс.

" През последните 6 месеца е изработен голям напредък в битката против тази ЧУМА. С тяхна помощ аз се усещам добре ", акцентира президентът.

Малко по-рано персоналният му доктор Шон Конли показа в розови краски положението на 74-годишния Тръмп, който е подложен на лекуване в болничното заведение. Каза, че е нямал температура през последните 24 часа и сега не изпитва усложнения с дишането. Президентът имал единствено лека кашлица, носът му бил запушен и се чувствал изнемощял, само че имал " извънредно висок дух ".

Конли сподели още, че след съвещания със експерти от нощес е почнало лекуването му с антивирусния препарат ремдесивир, което ще трае пет дни. То се дава на болни в приблизително и тежко положение. Друг експерт - Бен Гарибалди - добави, че " преди 48 часа (т.е. още до момента в който президентът е бил в Белия дом) стартира и особено лекуване с потребление на антитела " посредством пробния препарат регенерон, който се вкарва венозно. Лечението на президента включвало още цинк, витамин Д, фамотидин, мелатонин и аспирин, сподели Конли, представен от Ройтерс.

Оценката на Конли обаче се размина много съществено с тази на различен добре осведомен със положението на Тръмп - началникът на президентската канцелария Марк Медоуз, който сподели пред публицисти, че последните 24 часа са били доста притеснителни и че идващите 48 часа ще са сериозни от позиция на лекуването на Тръмп. Той добави също, че в петък се е наложило на Тръмп да бъде подадено в допълнение обдишване с О2 в Белия дом, преди да бъде отведен в болничното заведение.

Журналистите попитаха Конли дали са открити провали в белите дробове на Тръмп при диагностиката. " Няма да се впускам в детайлности по отношение на тези резултати ", отговори той и добави, че на президента постоянно се вършат ултразвукови проучвания.

Журналистите означиха и друго разминаване в подадената от Конли информация. Личният доктор сподели, че президентът е показал " клинични признаци " на Covid-19 в четвъртък следобяд - по-рано от до момента известното. По този мотив Асошиейтед прес отбелязва, че администрацията на Белия дом е не напълно транспарантна по отношение на здравословното положение на президента и по отношение на разпространяването на вируса измежду екипа на Белия дом. Припомня се, че първите данни за заразяването на близка сътрудничка на президента, от която е почнало разпространяването на вируса в неговия екип, е пристигнала от медиите, а не от Белия дом. Освен това в четвъртък Тръмп взе участие в щата Ню Джърси в мероприятие за събиране на средства за предизборната акция. Това слага въпроса за какво той е отишъл там, в случай че към този момент е знаел, че е инфектиран.

От Белия дом оповестяват, че се чака президентът да остане в болница " за няколко дни ", без да се ангажират с съответен график. Там за него е оборудван специфичен президентски апартамент, оборудван с всичко, което ще му разреши да извършва отговорностите си на държавен глава. Решението Тръмп да постъпи в болница било взето, с цел да може бързо да му се вършат проби и да се употребяват болнична инсталация при потребност, а и поради това, че в случай че той влезе в болница по-късно при положение на утежняване, това можело да бъде възприето като притеснителен сигнал, показва АП.

Състоянието на първата дама Мелания Тръмп към този момент е положително, признаците й " не се утежняват " и не се постанова и тя да постъпва в болница, оповестяват организациите. Тя е в непрекъсната връзка със брачна половинка си. Вицепрезидентът Майк Пенс още веднъж си е направил Пи Си Ар тест тази заран и той още веднъж е негативен.

Заразен обаче се оказа мениджърът на предизборната акция на Тръмп - Бил Степин, и съгласно Ройтерс той към този момент работи от вкъщи си. Заразен се оказа и някогашният губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, който помагаше на Тръмп да се готви за първия ефирен спор с президентския претендент на Демократическата партия Джо Байдън. Дебатът се състоя във вторник вечерта. Кристи заяви, че е почнал лекуването си през днешния ден и ще рапортува за своето положение " на тези, на които е належащо ".

Сред инфектираните е и председателката на Националния комитет на Републиканската партия Рона МакДаниъл.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР