Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че отношенията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че отношенията
Коментари Харесай

Тръмп: Отношенията между САЩ и Русия са на невиждано опасно ниво

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в Туитър, че връзките сред Вашингтон и Москва са на " невиждано до момента рисково равнище " и хвърли виновността за това на Конгреса, който преди дни втвърди глобите против Русия.

" Нашите връзки с Русия са на невиждано до момента рисково равнище. За това можете да благодарите на Конгреса, на същите тези хора, които не могат даже да ни обезпечат здравно обезпечаване ", написа Тръмп, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Коментарът на Тръмп в Туитър е поместен ден откакто той подписа закона за новите наказания против Русия - деяние, несъмнено от Москва като пълномащабна комерсиална война и слагащо завършек на очакванията за по-добри връзки с държавното управление на Тръмп.

Вчера Тръмп подписа закон, с който, по искане на Конгреса, се вкарват нови стопански наказания против Русия, само че незабавно се дистанцира от този по думите му " доста посредствен " текст, който може да провали напъните за стопляне на връзките с Москва.

Русия съобщи, че мярката е рискова и може да разклати стабилността в света. Москва не изключи опцията да предприеме и други ответни ограничения, с изключение на изгонването на няколкостотин американски дипломати.

Тези наказания, които засягат най-много съветския енергиен бранш, целят да санкционират Москва след обвиняванията за интервенция в американските президентски избори, както и за анексията на Крим и съветските дейности в Украйна. Текстът глоби също по този начин Иран и Северна Корея.

" Законът остава доста посредствен ", се съобщи Тръмп в официално съобщение, откакто сложи подписа си под документа надалеч от обективите на камерите. Той не се е чувал с съветския си сътрудник Владимир Путин преди обнародването на закона, посочи Белият дом.

" Ограничавайки полето на деяние на изпълнителната власт, този закон пречи на Съединени американски щати да сключат положителни съглашения за американския народ и ще сближи Китай, Русия и Северна Корея ", съобщи той във връзка с прелюдия от парламентаристите механизъм, които си издействаха правото да застанат на пътя на президента, в случай че в миналото реши да анулира глобите против Москва.

" Въпреки тези проблеми, прогласявам този закон в името на националното единение ", сподели Тръмп.

Още в петък, без да чака подписа на Тръмп, Москва разгласи бъдещо фрапантно редуциране на американското дипломатическо наличие на съветска територия. Вашингтон би трябвало да понижи от 1 септември с две трети личния състав си с посолството и консулствата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР