Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в ранен туит днес,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в ранен туит днес,
Коментари Харесай

Тръмп: Китай хакна имейлите на Хилари Клинтън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в ранен туит през днешния ден, че Китай е хакнал имейлите на някогашната кандидатка за президент Хилари Клинтън. Той обаче не приведе никакви доказателства или по-подробна информация в поддръжка на изказванието си, съобщи Ройтерс.

"Имейлите на Хилари Клинтън, доста от които са класифицирана информация, бяха хакнати от Китай ", написа Тръмп в туита си. Той добавя, че в този момент би трябвало да бъдат подхванати дейности от ФБР и министерството на правораздаването и добавя, че измежду всички неправилни стъпки на тези институции, "доверието в тях ще си замине вечно ", в случай че сходни дейности не бъдат подхванати. Туитът е написан малко след среднощ през днешния ден.

Представители на американското разузнаване споделиха, че Русия е провела хакерската офанзива против американската Демократическа партия, с цел да се намеси в изборите през 2016 година, напомня Ройтерс.

Американско федерално жури упрекна 12 представители на съветското разузнаване през юли за хакване на компютърната мрежа на Клинтън и на Демократическата партия.

Не за първи път Тръмп твърди, че хакерската офанзива е била от Китай. През април 2017 година той сподели, че Китай може би е хакнал имейлите на демократическите представители, с цел да се бърка в президентските избори през 2016 година Тогава той отново не показа никакви доказателства в поддръжка на това свое изказване, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Вчера в америкото електронно издание "Дейли колър " се появи информация, че китайска компания, чието име не се оповестява, която работила законно във Вашингтон, може да е проникнала в персоналния сървър на Клинтън, когато тя е била на поста държавен секретар. Хакерите може да са внедрили код, който разрешавал автоматизирано прекопирване на цялата кореспонденция в електронната поща по времето, когато Клинтън е работила от вкъщи си в щата Ню Йорк. Въпросната компания е получила на процедура копие до всички електронни писма, пратени до Клинтън или написани от нея, добавя ТАСС по тематиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР