Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа името си на новопостроен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа името си на новопостроен
Коментари Харесай

Тръмп посети стената на границата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа името си на новопостроен сектор от стената по границата с Мексико, определяйки я като " система за сигурност от международна класа ", която ще бъде на практика невъзможна за прекосяване, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп обиколи секция от стената наоколо до Сан Диего.
 
Това не е първото му посещаване в региона – през март 2018 година той прегледа прототипи на стената, които управляващите по-късно унищожиха, с цел да разчистят място за 22,4 км стена от цялостни с бетон стоманени тръби. Строежът към момента продължава , отбелязва АП.
 
President Trump signs wall during visit to US-Mexico border
— Breaking911 (@Breaking911) Преди началото на този градеж границата край Сан Диего се защитаваше от стоманени листове, които елементарно се пробиваха с горелка, и втора стена, която можеше да се пробие с мощни триони.

Марк Морган , и. д. шеф на митническата работа, съобщи пред медиите, че Тръмп е разговарял с специалистите по границата, с цел да чуе от какво се нуждаят те. Президентът на Съединени американски щати акцентира, че стената всмуква топлота и " върху нея може да се изпържи яйце " . В същото време бетонът навлиза надълбоко в земята, с цел да попречи на прокопаването на тунели, а чиновниците на граничната работа могат да виждат какво става от другата страна на границата.

 
Тръмп похвали мексиканското държавно управление, по-конкретно за изпращането на бойци към границата за закъснение на потока от мигранти към Съединени американски щати. Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор " беше страховит ". " Всички се радваме ", акцентира Тръмп. " Знаете, че Мексико в никакъв случай не е предписание нищо, с цел да попречи на хората да се изсипват в нашата страна, а в този момент вършат тъкмо противоположното. Бяха в действителност невероятни ".-->
 
Когато Тръмп подкани генерал-лейтенан т Тод Семонайт от армията на Съединени американски щати да изясни по какъв начин технология в стената предизвестява митническите чиновници за противозаконни дейности , отговорът на високопоставеният боен беше: " Сър, може да има известни учредения да не обсъждаме това. " Семонайт обаче заяви, че до момента са издигнати 106 км стена, други 403 км са в друга степен на довеждане докрай и са планувани контракти за още 262 км, които ще се сключат през идните 90 дни. Придобиването на други земи, намиращи се в частна благосъстоятелност, евентуално ще отнеме повече време.

 
Тръмп изрази очакване да бъдат издигнати до 885 км стена по границата на Съединени американски щати с Мексико , която е дълга общо 3126 км. Заради цената се отхвърлих от желанието си стената да бъде боядисана в черно, означи той. Тръмп акцентира, че обстановката във връзка със сигурността по границата към момента е незабавна, съобщи Ройтерс.
 
Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати в това време заяви, че трансферира 560 акра (226 хектара) земя на армията, с цел да форсира градежа на 113 км стена в Западен Тексас, Калифорния и Аризона , съобщи още АП. Агенцията отбелязва, че това е първият случай, когато американското държавно управление трансферира земи за градеж на гранични бариери, обосновавайки се, че обстановката е незабавна, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР