Президентът на САЩ Доналд Тръмп нанесе днес удар по ядреното

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нанесе днес удар по ядреното
Коментари Харесай

Доналд Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нанесе през днешния ден удар по нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година, като съобщи, че неговата администрация не може да удостовери, че Техеран го съблюдава, предадоха международните организации. 

В послание от Белия дом президентът акцентира, че неговата цел е Иран в никакъв случай да не се снабди с нуклеарно оръжие. „ Ние няма да продължим по път, чийто предвидим край е повече принуждение, повече гнет и доста действителна опасност от ирански нуклеарен пробив ”, сподели Тръмп. 

Той не сподели, че Съединени американски щати се отдръпват от съглашението, целящо да попречи на Иран да създаде нуклеарен боеприпас, само че даде на Конгреса 60 дни да реши дали да възвърне глобите против Иран, анулирани според съглашението. 

В речта на Тръмп, бележеща огромна смяна в политиката на Вашингтон, се заема по-конфронтационен метод към Техеран по отношение на неговите нуклеарни и ракетни стратегии и поддръжката му за екстремистки групи в Близкия изток. Според организацията това ще увеличи напрежението с Иран и ще опълчи Вашингтон на останалите подписали договорката – Англия, Германия, Китай, Русия и Европейския съюз. 

Тръмп предизвести, че „ в случай че не успеем да реализираме решение на въпроса в съдействие с Конгреса и нашите съдружници, съглашението ще бъде прекъснато ”. 

По думите на американския президент иранският режим сее „ гибел и безпорядък ” по света и е „ водеща страна спонсор на тероризма ”.

Междувременно президентът на Иран съобщи, че речта на Тръмп е била цялостна с неоснователни обвинявания против иранския народ, който в никакъв случай няма да се огъне под натиска на непознато държавно управление./ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР