Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи вето на резолюцията на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи вето на резолюцията на
Коментари Харесай

Тръмп блокира резолюцията, ограничаваща го да използва сила срещу Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи несъгласие на резолюцията на Конгреса, която лимитира неговите пълномощия да употребява въоръжените сили на страната против Иран без позволение на законодателите. Това се споделя в изказване, оповестено от пресслужбата на Белия дом.
Според американският президент, този документ " се основава на недоумение на обстоятелствата и наредбите на закона ". " Противно на написаното в резолюцията, Съединени американски щати не употребяват мощ против Иран ", уверен е американският водач.
" Беше извънредно обидна резолюция, която демократите постановиха като част от тактиката си да завоюват изборите на 3 ноември, като разделиха Републиканската партия. Малцината републиканци, които гласоподаваха за нея, попаднаха в техните ръце ", добави президентът.
Мнението на Доналд Тръмп е, че резолюцията " съществено би навредила на способността на президента да пази Съединени американски щати, неговите съдружници и сътрудници ".
" Резолюцията допуска, че конституционната власт на президента да употребява военна мощ е лимитирана до отбрана на Съединените щати и неговите въоръжени сили от непосредствена офанзива. Това не е правилно. Живеем във неприятелски свят, цялостен с изменящи се закани. И конституцията признава, че президентът би трябвало да може да планува идната стъпка на съперниците и да предприеме бързи и решителни дейности в отговор. Точно това направих аз! ", сподели Тръмп. " Конгресът не трябваше да приема тази резолюция ", съобщи американският президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР