Президентът на САЩ Доналд Тръмп много вероятно е факторът, който

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп много вероятно е факторът, който
Коментари Харесай

Изследване: Тръмп е главният фактор за дезинформация за коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп доста евентуално е факторът, който е породил най-вече дезинформация за ковид по време на пандемията, съгласно проучване на университета Корнел в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Около 38 милиона публикации, оповестени на британски в обичайните медии сред 1 януари и 26 май тази година, са били оценени от екипа, направил проучването. Тази база данни включва публикации, оповестени в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Индия, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия, както и в някои африкански и азиатски страни.

Над 522 400 публикации са разпространявали подправени информации, свързани с ковид, като феноменът е наименуван инфодемия от Световната здравна организация.

Общо 11 категории публикации, разпространяващи подправени вести са били разпознати, вариращи от тайни теории до чудотворни лекарства. Последната тематика се появява в 295 351 публикации, което е повече от останалите 10 тематики взети дружно.

Според създателите на проучването мненията на Тръмп са виновни за доста увеличение в тази категория, по-специално изказванията му по време на конференцията на 24 април, когато той приказва за опция за инжектиране на дезинфектант в организма за лекуване против Ковид-19. Подобни нараствания са видяни и когато той популяризираше хидроксихлорохина - лекуване, чиято резултатност не е потвърдена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР