Президентът на САЩ Доналд Тръмп лично е наредил на екипа

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп лично е наредил на екипа
Коментари Харесай

Тръмп замразил близо $400 млн. за Украйна дни преди разговор със Зеленски

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп персонално е наредил на екипа си да замразят повече от 391 милиона $ финансова помощ за Украйна дни преди да притисне новия президент на източноевропейската страна да проверява водещ претендент за държавен глава от Демократическата партия.

Това разкриха двама висши представители на администрацията на Съединени американски щати, представени от вестник " Ню Йорк таймс ".

Тръмп е издал заповедта на изпълняващия длъжността шеф на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни, на който е декларирано, че администрацията ревизира дали разноските са нужни, разясняват източниците.

Времето на решението да се блокира помощта и персоналното присъединяване на Тръмп, което за първи път беше обявено от " Вашингтон пост ", е още един нов значим детайл от разразилия се спор по проблема. Тръмп притиснал Владимир Зеленски да проверява корупционен случай против вицепрезидента Джо Байдън и сина му Хънтър Байдън.

Водещите демократи упорстват администрацията да съобщи всички документи по случая. Дори преди новината, че Тръмп е забъркан в замразяването на помощта за Украйна, демократи предизвестиха, че дейностите на президента могат да доведат до процедура по импийчмънт.

Повече от 140 демократи в Камарата на представителите и един самостоятелен оповестиха, че поддържат импийчмънт.

Тръмп отхвърля, че е задържал помощ за Украйна в опит да натисне украинския водач Владимир Зеленски.

Американският водач не е обсъждал отлагането на военната помощ по време на телефонния диалог със Зеленски на 25 юли, съгласно източници. Украински представител разкри, че държавното управление на Зеленски е научило за отсрочената помощ един месец след диалога.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР