Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който през последните дни е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който през последните дни е
Коментари Харесай

Тръмп: Задачата на американския войник не е да води безкрайни войни в далечни страни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който през последните дни е обект на рецензии поради решението му да изтегли 9500 американски бойци от Германия, съобщи пред випускници на военната академия " Уест пойнт ", че тяхната задача е да пазят " жизненоважните ползи на Америка ", а не да водят " безкрайни войни " в далечни земи, съобщи Ройтерс.

Говорейки пред повече от 1000 завършващи кадети, подредени навън пространство при съблюдаване на физическа отдалеченост като защитна мярка против заразяване с ковид, президентът сподели, че работата на американския боец е не да оказва помощ на непознати страни, а " да пази, и то мощно, нашата страна от външни врагове ".

" Ние слагаме завършек на ерата на безкрайните войни ", сподели Тръмп. Не е работа на американските сили " да вземат решение остарели спорове в далечни страни, за които доста хора даже не са чували ", уточни той.

Плановете на Тръмп да изтегли хиляди бойци от Германия - един от най-важните съдружници на Съединени американски щати, и да ги предислоцира в Полша и другаде , бяха посрещнати с остри упреци от високопоставени немски политици и породиха сериозна паника в Конгреса на Съединени американски щати поради концепцията на Тръмп за евакуиране на Америка от международната сцена.

Посещението на Тръмп в Уест пойнт идва и на фона на напрегнатите му връзки с американските военни водачи, които се отнесоха отрицателно към желанието му да употребява армията за потушаване на митингите, пламнали в цялата страна след полицейското ликвидиране на афроамериканеца Джордж Флойд.

В днешното си слово президентът единствено незадълбочено докосна тематиката за расовата неправда в Съединени американски щати, като сподели, че завършващите кадети са образец за пъстротата на Америка. Тръмп ги прикани към единение в тези комплицирани времена и в никакъв случай да не не помнят заветите на бойците от предходните генерации, които са водили " кървава война за премахване на злото на робството ".

Той се похвали и с възходящата военна мощност на страната, като сподели, че Съединени американски щати създават хиперзвукова ракета, която ще развива 17 пъти по-голяма скорост от сегашните аналози и ще може да поразява цели на 1600 км разстояние с акуратност до 36 сантиметра отклоняване. Според него това ще бъде " най-бързата ракета в света ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР