Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който миналата седмица на срещата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който миналата седмица на срещата ...

Тръмп: Меркел беше суперзвезда, докато не пусна мигрантите в Германия.Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който миналата седмица на срещата на върха на НАТО разкритикува Германия заради разходите за отбрана и влезе така в сблъсък с канцлера Ангела Меркел, отново отправи критики към нея. Този път те бяха за нейната политика на отворени врати за бежанците, наводнили Европа, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

"Ангела беше суперзвезда, докато не позволи на милиони хора да дойдат в Германия", каза Тръмп пред телевизия "Фокс нюз". Той добави, че миграционната политика на Меркел е виновна за нейните политически проблеми. "Тя беше непобедима на всички избори. Но тя позволи на милиони хора да дойдат в Германия ... Бих казал, че имиграцията й нанесе много тежък удар", заяви Тръмп.

Допитване от началото на юли показа, че две трети от германците подкрепят усилията на Меркел да намери европейско решение на незаконната миграция вместо предложението на вътрешния министър Хорст Зеехофер за едностранно затваряне на границите.

По време на срещата на НАТО миналата седмица Тръмп нарече Германия "заложник" на РУсия заради енергийната й зависимост, а през юни заяви, че престъпността в Германия нараства заради миграцията, въпреки че всъщност нивото на престъпността в страната е най-ниското от четвърт век.

Източник: dnevnik.bg