Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който миналата седмица на срещата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който миналата седмица на срещата
Коментари Харесай

Тръмп: Меркел беше суперзвезда, докато не пусна мигрантите в Германия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който предходната седмица на срещата на върха на НАТО разкритикува Германия поради разноските за защита и влезе по този начин в конфликт с канцлера Ангела Меркел, още веднъж насочи рецензии към нея. Този път те бяха за нейната политика на отворени порти за бежанците, наводнили Европа, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ангела беше суперзвезда, до момента в който не разреши на милиони хора да дойдат в Германия ", сподели Тръмп пред телевизия " Фокс нюз ". Той добави, че миграционната политика на Меркел е отговорна за нейните политически проблеми. " Тя беше непобедима на всички избори. Но тя разреши на милиони хора да дойдат в Германия... Бих споделил, че имиграцията й нанесе доста тежък удар ", съобщи Тръмп.

Допитване от началото на юли сподели, че две трети от германците поддържат напъните на Меркел да откри европейско решение на противозаконната миграция вместо предлагането на вътрешния министър Хорст Зеехофер за едностранно затваряне на границите.

По време на срещата на НАТО предходната седмица Тръмп назова Германия " пленник " на РУсия поради енергийната й взаимозависимост, а през юни съобщи, че престъпността в Германия нараства поради миграцията, макар че в действителност равнището на престъпността в страната е най-ниското от четвърт век.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР