Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е и кандидат за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е и кандидат за
Коментари Харесай

Тръмп мисли за трети мандат въпреки конституцията |

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е и претендент за нов мандат, съобщи, че обмисля да остане на поста 12 години, макар конституционните ограничавания, които не разрешават на американските президенти повече от два мандата.

" Ще спечелим още четири години в Белия дом и по-късно ще преговаряме, тъкмо по този начин, тъй като евентуално, поради метода, по който се отнасят към нас, евентуално имаме право на още четири по-късно ", сподели той в Рино Невада.

Търсейки нови пътища, с цел да подсигурява преизбирането си, Тръмп посети през този уикенд щата Невада, който не е подкрепял претендент на Републиканската партия от 2004 година, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп приказва пред хиляди събрали се поддръжници на летище отвън Рино, където хората стояха близо един до различен и в доста случаи не носеха маски макар коронавирусната пандемия.

Тръмп насочва предизвикателство към локалните управляващи, като организира обществени събития през уикенда, откакто представители на щатските управляващи блокираха проектите му за манифестации в градовете Рино и Лас Вегас, тъй като те щяха да нарушат рекомендациите за предотвратяване от ковид, отбелязва АП.

През 2016 година Тръмп загуби с дребна разлика Невада, която поддържа Хилари Клинтън. Проучванията на публичното мнение дават преимущество на неговия конкурент Джо Байдън. През последното десетилетие щатът се ориентира от ден на ден към Демократическата партия, само че предизборния щаб на Тръмп влага обилни суми в Невада, разчитайки да стимулира гласоподавателите да поддържат настоящия държавен глава на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР