Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес готовност да окаже

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес готовност да окаже
Коментари Харесай

Тръмп е готов да окаже на Мексико военна помощ в борбата с наркокартелите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази през днешния ден подготвеност да окаже на Мексико военна помощ в битката с наркокартелите, съобщи Франс прес. Има съмнения, че представители на такива проведени незаконни групи стоят зад убийството на деветима американски мормони в Северно Мексико.

"Ако Мексико има потребност или моли за помощ, с цел да се отърве от тези чудовища, Съединените щати са подготвени " да окажат помощ за бързо и ефикасно решение на въпроса, съобщи Тръмп в поредност от изявления в Туитър.
Той добави, че "е време Мексико, благодарение на Съединените щати, да разгласи война на наркокартелите и да ги изличи от лицето на Земята ".

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи през днешния ден, че ще разиска с американския си сътрудник съдействието сред двете страни в битката с наркотрафикантите.

Най-малко три дами и шест деца от американската мормонска общественост са били убити при въоръжено нахлуване в Северно Мексико, заяви през вчерашния ден родственик на жертвите. Предполага се, че убийците са от незаконните банди, които работят в граничните със Съединени американски щати региони.

Представители на мормонската общественост са принудени през 19-и век да емигрират от Съединените щати в Мексико, с цел да избегнат преследвания поради практикуваната от тях полигамия. Голям брой мормони от Мексико имат двойно мексиканско и американско поданство, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР