Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати съобщение за рожден ден

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати съобщение за рожден ден
Коментари Харесай

Тръмп изпрати съобщение за рождения ден на Ким Чен-ун по пратеник

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати известие за рожден ден до водача на Северна Корея Ким Чен-ун, съобщи съветникът по националната сигурност на Южна Корея Чунг Юй-Йонг, оповестява " Спутник ".

В тирада с кореспонденти формалният представител, който се срещна с Тръмп тази седмица, съобщи, че му е било обявено да го съобщи на Северна Корея и е доставено в Пхенян в четвъртък. " В деня, в който се срещнахме, беше рожденият ден на Ким Чен-ун и президентът Тръмп си спомни това и ме помоли да предам известието ".

Ким Чен-ун и Тръмп съумяха да открият другарски връзки през 2018 година, откакто месеци наред си разменяха обиди и нападателни изказвания. Тръмп стана първият настоящ американски президент, стъпил на севернокорейска земя.

Подобрените връзки сред Пхенян и Вашингтон доведоха до решението на Северна Корея да вкара мораториум върху тестванията за нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети и желанието да продължи денуклеаризация.

Съобщенията в медиите осведомят, че " романсът " сред двамата политици може да завърши, защото Ким Чен-ун неотдавна даде обещание да възобнови ракетните тествания и даже заплаши, че ще изпрати нежелателен " коледен подарък " на Съединени американски щати.

Въпреки очевидното напрежение сред Съединени американски щати и Северна Корея, Тръмп има вяра, че Ким Чен Ун ще извърши уговорките си по денуклеаризацията.

АП осведоми, че Чунг не разкрива какво тъкмо е известието, само че сподели, че Сеул го е изпратил до Пхенян с " подобаващи средства ".

Миналата седмица Ким откри новата година, като изрази дълбоки неудовлетворения поради арестуваните нуклеарни договаряния с администрацията на Тръмп и се ангажира да ускори нуклеарния си боеприпас като възпиращ фактор против глобите и натиска, сходни на " гангстерски " от Съединени американски щати.

Въпреки застоя в договарянията, Тръмп и Ким разказват персоналните си връзки като положителни. Тръмп се похвали с " красивите " писма, които е получил от Ким.

Северна Корея в никакъв случай не е потвърждавала публично датата на раждане на Ким. Макар да отразява визитата на Денис Родман през 2014 година, севернокорейските държавни медии обявиха, че някогашната звезда на НБА е провел баскетболна игра на 8 януари, с цел да означи рождения ден на Ким. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР