Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва Туитър, за да се

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва Туитър, за да се
Коментари Харесай

Тръмп бомбардира разследването на руската сага

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява " Туитър ", с цел да се оплаче по отношение на провежданото от специфичния прокурор следствие за вероятни връзки сред предизборната акция на милиардера и Русия, осведоми Ройтерс.

В същото време той упорства, че като президент " има цялостната власт да помилва ".

Тръмп сложи под въпрос за какво правосъдният министър Джеф Сешънс и специфичният прокурор Робърт Мълър не проверяват някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми и Хилари Клинтън за практиките й с имейли, когато е заемала поста на държавен секретар.

" Толкова доста хора питат за какво правосъдният министър или специфичният прокурор не проверяват многото осъществени закононарушения от Хилари Клинтън или Коми. 33 000 имейла бяха изтри... ", оплака се Тръмп в обществената мрежа.

" Моят наследник Доналд намерено даде своите имейли на медиите и на управляващите, до момента в който мошеничката Хилари Клинтън изтри (или ги заля с киселина) своите 33 000 имейла ", продължи той.

Миналата година ФБР реши да не предлага на правосъдното министерство да повдига обвинявания на Клинтън по отношение на имейлите.

Тръмп уволни Коми през май 2017 година

Сешънс беше първата номинация на Тръмп, утвърдена от Сената, само че в последните дни американският водач го нападна по отношение на съветската сага. Сешънс си даде отказ през март по отношение на следствието, откакто не разкри по време на чуването на номинацията му, че е провел срещи с съветския дипломат във Вашингтон предходната година.

В петък правосъдната комисия към Сената удостовери, че Доналд Тръмп-младши и Пол Манафорт, някогашен началник на предизборната акция на американския президент, са се съгласили да дадат показания пред комисията за съветското следствие.

В четвъртък " Вашингтон поуст " писа, че Тръмп изследва пълномощията си дали може да амнистира съветници, родственици и даже себе си, до момента в който Мълър уголемява следствието.

" Докато всички са съгласни, че американският президент има цялостна власт да помилва, за какво да мислим за това, когато единството закононарушение досега е приключването на информация против нас. Фалшиви медии ", написа Тръмп.

Американският водач също разяснява републиканските сенатори, които не могат да реализират единодушие за анулация и подмяна на здравната промяна на някогашния президент Барак Обама.

Републиканските сенатори би трябвало да пристъпят напред и след 7 година да гласоподават за анулация и подмяна. Следващите са данъчната промяна и инфраструктурата. Победа, посочи той.

Тръмп отива на малко посещаване в Норфолк, Вирджиния, където ще взе участие на гала по приемането на въоръжение на най-новия самолетоносач " Джералд Форд ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР