Президентът на САЩ Доналд Тръмп избра голяма спортна зала със

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп избра голяма спортна зала със
Коментари Харесай

Тръмп избра голяма спортна зала в критично важен щат за начало на кампанията си

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп избра огромна спортна зала със стратегическо местонахождение, от която да сложи през днешния ден началото на акцията си за преизбиране - място не на негова територия, надалеч от небостъргача " Тръмп тауър " в Ню Йорк, от чийто ескалатор през 2015 година той разгласи, че ще се кандидатира за президент за изборите през 2016 година

Преди четири години той беше подложен на критика и даже осмиван за това, че разгласи кандидатурата си, до момента в който се спускаше с ескалатора в преддверието на хотела си в Манхатън. Но през днешния ден тази предизборна демонстрация е всепризната като моментът, който провокира земетресение в президентската политика в Съединени американски щати.

Преди самото събитие сътрудници на акцията трябваше да наемат артисти, с цел да усилят броя на присъстващото голям брой, плащайки им да носят шапки и тениски с неговия станал към този момент прославен девиз " Да създадем Америка още веднъж велика ". Точно противоположната ще бъде картината през днешния ден в зала " Амуей център " в Орландо, щата Флорида, където сходни предизборни материали към този момент ще се продават и се чака множеството да ги разграби като топъл самун.

Допреди четири години строителният магнат и някогашна телевизионна реалити звезда в никакъв случай не си е представял, че ще бъде в положение да притегли десетки хиляди хора, сподели Брад Кокър от компанията за социологически проучвания и политически тактики " Мейсън-Диксън ". Сега той е схванал, че в действителност е в положение да го стори, и през днешния ден ще го направи в своя изгода.

Мястото на събитието ще бъде 20-хилядната спортна зала в Орландо, а Кокър позволява, че евентуално даже макар жегата във Флорида и опцията да има гръмотевични стихии и извън ще има хора, които не са могли да си купят билети, с цел да бъдат вътре. Предизборната демонстрация е планувана за най-гледаното телевизионно време, тази вечер в 20 ч. (3 ч. след среднощ българско време), а не както през 2015 година, когато кандидатурата беше оповестена денем, сподели политическият пълководец пред ДПА.

Много значимо значение има и изборът на Флорида,

добави той. Победата на президента през 2016 година може да се дължи значително на северните щати от по този начин наречения ръждив пояс, само че на изборите следващата година конкуренцията във Флорида ще бъде най-решаващата от всички останали.

" Без Флорида той не може да завоюва. Точка ", сподели Кокър и означи, че там Тръмп е победил Хилъри Клинтън единствено с 1 процентен пункт.

От десетилетия успеха във Флорида не може да се одобри за даденост за никоя от двете огромни партии в Съединени американски щати. След 2000 година успеха във всяка от президентските съревнования в щата е печелена в границите на 1-2 пункта разлика и по тази причина измежду определящите фактори за решението на Тръмп да разгласи акцията си в Орландо е била точно минималната разлика в процентите, сподели Кокър.

Изборът на залата покрай сърцето на щата е стратегически и тъй като в близост е цялостно с гласоподаватели от предградията, които президентът би трябвало да насърчи да излязат да гласоподават за него, в случай че желае да завоюва щата. През 2016 година Тръмп се показа добре в тези региони, откакто съумя да стимулира хората да отидат до урните, съобщи Кокър. Президентът показа в " Туитър " вълнението си преди проявата и сподели, че

поръчките за билети за събитието са достигнали 70 хиляди

" От всички огромни прояви, които сме правили, този билет, наподобява, е най-търсеният от всички ", написа той в обществената мрежа. Тръмп добави в туита си, че акцията му " се движи прелестно в социологическите изследвания, даже по-добре от 2016 година ", когато съвсем всички предизборни прогнози са предричали лесна победа на Клинтън.

Важността на успеха във Флорида не убягва и на демократите, които започнаха първи опит да завоюват гласове там. Те избраха Маями за първия кръг от предизборните си диспути, който ще бъде идната седмица и ще протече в две вечери.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън, сегашният любимец, ще бъде измежду десетте демократи, които ще вземат участие в диспута на 27 юни. Според неотдавнашно изследване той и Тръмп са в директна и оспорвана конкуренция за желанията на гласоподавателите във Флорида.

Но съгласно съвсем всички останали изследвания, оповестени от компанията " Риъл клиър политикс ", Тръмп губи от Байдън и други претенденти в други щати също с основно значение.

Президентът обаче сигурно ще пропагандира на база мощната американска стопанска система, а Тим Малой, заместник-директор на Центъра за социологически проучвания на Университета Куинипиак, отбелязва, че макар рейтинга на утвърждение на Тръмп от едвам 44 % делът на гласоподавателите в Съединени американски щати, които считат, че стопанската система е в " чудесно " или " положително " положение, се приближава до рекордни нива. " Много постоянна стопанска система и хора с пари в банката. Това е магическата композиция, която Белият дом се надява да го понесе към преизбирането, а тези цифри остават устойчиви ", добави Малой. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР