Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съперникът му от демократите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съперникът му от демократите
Коментари Харесай

Напрежение между Тръмп и Байдън преди вота, ФБР разследва сблъсък между привърженици

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и противникът му от демократите Джо Байдън продължиха предизборните си обиколки и през вчерашния ден - два дни преди изборите, със засилена интензивност в обществените мрежи, съобщи ДПА.

Според изследванията конкуренцията стартира да става оспорвана - към момента съгласно социологията Байдън има преднина пред Тръмп, в това число в два основни щата, само че изходът от изборите надалеч не е сигурен.

На избирателен протест президентът предизвести пред свои последователи, че Байдън ще подходи към пандемията с налагане на безкрайни цялостни затваряния и ще навреди на стопанската система . Той уточни, че демократът ще копира ограниченията, които се постановат в чужбина.

" Европа наложи драконовски цялостни затваряния, а в това време броят на случаите растеше и броят на жертвите растеше, замислете се единствено, драконовски ", сподели Тръмп пред последователите си в Мичиган, северен щат, който му е необходим, с цел да победи.

" Сега би трябвало да вършат всичко това изначало. Какво, по дяволите, вършат? Мисля, че ще отида и ще им го обясня ", сподели Тръмп и даде обещание в никакъв случай повече да не поддържа затваряне на Щатите.

 Снимка: AP/БТА

Въпреки заканите на президента обаче, в Съединени американски щати множеството ограничавания се постановат от губернаторите и управляващите по места, а не от федералното държавно управление.

В страната регистрират нови върхове в ежедневния брой на новозаразените, пораства и броят на хоспитализациите и смъртните случаи. Досега в Съединени американски щати са умряли над 230 000 души.

Здравните управляващи в Щатите предизвестяват, че следва тежка зима, а в същото време има растящо безпокойствие, че държавното управление на Тръмп е спряло да пробва да овладее епидемията, залагайки просто на това производителите на медикаменти скоро да измислят лекуване и ваксини, отбелязва ДПА.

 Снимка: AP/БТА

В същото време Джо Байдън значително построи акцията си към посланието, че са нужни дейни дейности за слагане под надзор на разпространяването на вируса и в същото време да бъде възобновена стопанската система, която през март пострада тежко, и да бъде комплициран завършек на " хаоса " на ерата Тръмп.

" Време е Доналд Тръмп да си събира багажа и да си върви вкъщи . Време е да върнем някакъв живот в тази страна. Омръзна ни, изтощени сме от туитовете, гнева, омразата, неуспеха, безотговорността ", сподели той на протест във Филаделфия.

Байдън нападна президента за метода му към Ковид-19 с думите, че държанието на Белия дом е било " съвсем престъпно " , и посочи в тази връзка, че чернокожите и другите малцинства са потърпевши несъразмерно повече от пандемията и се зарече да обезпечи " расова правдивост ".

Бившият вицепрезидент през вчерашния ден прекара цялата заран в черква в Делауер, родния му щат, преди да се насочи към Пенсилвания, която се обрисува като най-важният от колебаещите се щати, отбелязва ДПА.

 Снимка: AP/БТА

И двамата претенденти показват тези избори като най-важните в живота им и споделят, че залогът на тях ще бъде самият темперамент на страната.

През уикенда в Тексас се случи случай , който притегли внимание. Автоколона с последователи на Тръмп е сплашила на автомагистралата рейс на акцията на Байдън, излагайки на заплаха хората в рейса, като е карала прекомерно покрай него.

В събота вечерта Тръмп помести обява в Туитър с видео, показващо по какъв начин камиони и леки коли вършат засада на рейса и го обкръжават. Като музикален декор на видеото върви прорепубликанска рап ария.

В обявата си президентът също по този начин изрази любовта си към Тексас. Нито една водеща национална фигура на републиканците не е осъдила недвусмислено случая, отбелязва ДПА.

Според " Уолстрийт джърнъл " и други медии ФБР проверява издевателството на автомагистралата , добавя ДПА.

Байдън осъди подривните дейности на последователите на Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

" Никога не сме имали нещо сходно. Най-малкото в никакъв случай не сме имали президент, който да счита, че това е нещо хубаво ", сподели някогашният вицепрезидент по отношение на случая в Тексас, както и по отношение на известия за различен случай, при който последователи на Тръмп са затворили значим път в Ню Джърси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР