Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският му колега Владимир

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският му колега Владимир
Коментари Харесай

И все пак: Путин и Тръмп си говориха!

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и съветският му сътрудник Владимир Путин са провели неофициален диалог в коридорите на форума на Г-20 в Аржентина.

„ Вчера президентът Тръмп и първата дама организираха няколко неофициални диалога със международни водачи на вечеря, в това число и с президента Тръмп ”, заяви прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс, написа Блиц.

Информацията бе доказана и представителя на съветския държавен глава Дмитрий Песков. Той съобщи, че сред двамата водачи е имало къс контакт. А по думите на помощника на Путин Юрий Ушаков, американската страна е предложила диалогът да бъде удължен, като в него взе участие и съветникът на американския президент Джон Болтън.

Припомняме, че американският държавен глава и съветският му сътрудник трябваше да проведат пълноценна среща в границите на форума, само че Тръмп се отхвърли от нея поради обстановката в Черно море. След като срещата отпадна, Путин уплътни времето с диалог с турския си сътрудник Реджеп Ердоган. Двамата политици са разискали изглаждането на обстановката в сирийския град Илидб. Ердоган е отбелязал неотдавна провелата се в Истанбул среща, в която са взели участие Русия, Турция, Франция и Германия. „ Мисля, че ще е вярно, в случай че проведем още една среща ”, е декларирал турският политик.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР