Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп замина на държавно посещение в Япония

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп отпътуваха от Вашингтон за Япония, където ще създадат държавно посещаване, оповестиха Асошиейтед прес и ДПА. Тръмп има достойнството да бъде първият държавен глава, поканен да се срещне с император Нарухито, възкачил се на престола на 1 май, откакто татко му абдикира, отбелязва Асошиейтед прес. Американският президент ще бъде посрещнат в Япония с най-големи почести, ще може да играе голф и да връчи купа, носеща неговото име, на шампионат по сумо.

Японският министър председател Шиндзо Абе, който е може би най-близкият другар на Тръмп в международната политика, ще употребява визитата, с цел да продължи акцията си, разрешила му до момента да избегне заплахата от налагане на евентуално унищожителни американски мита на японските коли, отбелязва АП.

Белият дом съобщи, че визитата на Тръмп става в "исторически миг за Япония " и демонстрира, че съюзът сред двете страни е по-силен отвсякога. Висш представител на американската администрация сподели, че в Япония Тръмп ще направи някои значими известие, само че не пожела да посочи какви, съобщи ДПА. Президентът имал желание да акцентира на значимостта на свободната и почтена търговия, както нормално правел, само че в действителност не търговията щяла да бъде във фокуса на визитата, а гостуването на японския император, показал източникът.

Срещата на Тръмп с Нарухито е в понеделник. След това той ще води диалози с премиера Абе, с който импровизирано ще се срещне и преди този момент в неделя. Очаква се двамата да играят голф и да гледат съревнование по сумо, а Тръмп да връчи персонално купата на спечелилия. Подробности по програмата ще бъдат обявени по-късно. Преди да се завърне във Вашингтон, президентът ще посети и американската военноморска база Йокосука и ще приказва пред разположените там американски бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР