Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори за Макрон, Путин и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори за Макрон, Путин и
Коментари Харесай

Култово интервю на Тръмп прескочи границите на абсурда

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приказва за Макрон, Путин и Русия в изявление за „ Ню Йорк таймс” (The New York Times), което умерено може да бъде несъмнено като паметно.

Той разяснява неотдавнашното си посещаване във Франция и акцентира на това, че френският му сътрудник Еманюел Макрон обичал да го държи за ръка.

Макрон е „ страховит вид. Интелигентен, мощен. Обича да ме държи за ръка. Хората не осъзнават какъв брой доста обича да ме държи за ръка. И това е добре”, споделя Тръмп в изявление за в. „ Ню Йорк таймс” (The New York Times).

„ Наистина. Добър човек е. Силен човек, само че, вижте какво, той би трябвало да е подобен. Мисля, че ще е страховит президент на Франция. Но обича да ме държи за ръка”, прибавя Тръмп.

Американският президент участва на военния церемониал на 14 юли в Париж, който тази година съответства със 100-годишнината от включването на Съединени американски щати в Първата международна война.

Тръмп споделя, че за него е било „ много изненадващо” да получи тази покана след решението му да напусне Парижкото съглашение за климата, което бе подписано през 2015 година от 195 страни.

Що се отнася до парада проведен особено за него в Париж, Тръмп счита, че това е бил „ един от най-хубавите паради”, които е виждал. „ Всъщност би трябвало да си създадем един на бул. „ Пенсилвания” във Вашингтон, сред Конгреса и Белия дом”, споделя той.

За вечерята на двете президентски двойки в ресторанта на Айфеловата кула, Тръмп декларира, че в подножието на кулата се били събрали „ хиляди и хиляди хора, тъй като бяха чули, че ще вечеряме там”.

Американският президент показа и мнение за Наполеон Бонапарт, за който е приказвал с френския си сътрудник. „ Е, Наполеон приключи малко лошо… Единственият му проблем е, че онази нощ не е отишъл в Русия, тъй като е имал изключителна работа и бойците му замръзнали до гибел. Колко пъти времето е спасявало Русия?”

„ Същото нещо се случи и на Хитлер”, продължава Тръмп. „ Но не по същата причина. Хитлер искаше да се консолидира. Той беше подготвен да отиде. Но искаше да се консолидира, и когато отиде температурата падна до 35 градуса под нулата, и това беше краят на неговата армия”.

Описвайки неофициалния си диалог с президента на Русия Владимир Владимир Путин по време на вечерята на международните водачи от Г-20 в Германия този месец, Тръмп споделя, че са говорили към 15 минути, най-много за „ приятни спомени”.

Друга тематика на диалога е било осиновяването на деца - Русия забрани американските осиновявания на съветски деца през 2012 година, откакто Съединените щати постановиха наказания на руснаци, упрекнати в нарушавания на човешките права.

„ Продавам доста жилища и дали някой от Русия е купил апартамент, кой знае? Аз не спечелвам пари от Русия”, продължава с съветската тематика Тръмп. „ Нямам здания в Русия”, безапелационен е той.

„ В течение на годините съм гледал може би към Русия, само че в никакъв случай не съм правил бизнес там. Освен че направих „ Мис Вселена” преди осем, девет години”, акцентира Тръмп.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР