Президентът на САЩ Доналд Тръмп е провел телефонен разговор с

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е провел телефонен разговор с
Коментари Харесай

Тръмп поздрави Путин с победата! Ще се срещат

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е провел телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, оповестява NBC News, като се базира на източник от Белия дом. Според известие от пресцентъра на Кремъл Тръмп е поздравил Путин за преизбирането му.

Двамата водачи са се оповестили за възстановяване на взаимоотношението сред Русия и Съединени американски щати в разнообразни области, включително стратегическата непоклатимост и битката с тероризма. В частност била подчертана значимостта от съгласуване на напъните за ограничение на конкуренцията във въоръжаването, се показва в прессъобщението.

Путин и Тръмп са разискали рецесията в Сирия и Украйна и са установили намаляването на напрежението на Корейския полуостров. Двамата говорили и за продължение на двустранните контакти, в това число предвид на смяната в управлението на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Особено внимание било отделено на въпроса за осъществяване на възможна среща на върха, показва Кремъл. В известието се прецизира, че диалогът е бил по самодейност на американската страна. Както и че като цяло бил в градивен и настоятелен темперамент, насочен към превъзмогване на натрупалите се проблеми в двустранните връзки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР