Президентът на САЩ Доналд Тръмп е попитал бившия ръководител на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е попитал бившия ръководител на
Коментари Харесай

Джон Болтън излага допълнително Тръмп и познанията му за света

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е попитал някогашния началник на личния състав на Белия дом Джон Кели дали Финландия е част от Русия. Това се показва в книга " Стаята, в която това се случи. Мемоари за Белия дом " от някогашния консултант по националната сигурност Джон Болтън, която към момента не е оповестена. Откъси от нея бяха публикувани от разнообразни американски медии.
В обявата не се разяснява дали Тръмп се майтапи или в действителност не знае, че Финландия, която в миналото е била част от Руската империя, само че е получила самостоятелност през 1917 година
Във вторник Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което извършва функционалностите на прокуратура, заведе дело против Болтън по отношение на идното издание на записките му. Американските управляващи упрекват Болтън за нарушение на отговорностите за неразгласяване на информация, представляваща държавна загадка, които той е поел като консултант на президента.
Творбата на Болтън трябваше да излезе през март, само че публикуването бе отсрочено първо за май, а по-късно до 23 юни. На 23 януари Съветът за национална сигурност на Белия дом изпрати уведомление до юриста на някогашния асистент на Тръмп Чарлз Купър, че книгата съдържа информация, представляваща държавна загадка, и по тази причина не може да бъде отпечатана в настоящия си тип.
Критиците считат, че Белият дом се пробва да предотврати публикуването на цялостния текст на записките, с цел да предотврати подкопаването на позицията на президента в очакване на идните избори през ноември. Тръмп има намерение да победи и да бъде избран отново. Той разгласи назначението на Болтън за собствен асистент по националната сигурност през март 2018 година, само че след 18 месеца го уволни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР