Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от щатския секретар

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от щатския секретар
Коментари Харесай

Тръмп притискал щатски служител да му намери гласове в Джорджия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изискал от щатския секретар на Джорджия Брад Рафенспъргър да " откри " задоволително гласове, с цел да удостовери успеха му в щата, заяви Асошиейтед прес.
Агенцията дефинира вчерашния диалог като " последната стъпка от невиждани опити на настоящ президент да окаже напън на щатски политик да промени резултата от свободни и почтени избори, които въпросният президент е изгубил ". Новата интервенция и продължаващите неоснователни изказвания за машинация, направени от първия президент от близо 30 години, който не съумя да завоюва втори мандат, се случиха близо две седмици преди края на мандата на Тръмп и два дни преди втория кръг на изборите в щата Джорджия, които ще дефинират коя партия управлява Сената на Съединени американски щати.

Тръмп удостовери в Туитър, че е разговарял с Рафенспъргър. Щатският секретар от своя страна съобщи в Туитър, че изказванията, направени от президента по време на диалога, са погрешни.

Откъси от диалога бяха оповестени онлайн от в. " Вашингтон пост ".

Тръмп отхвърли да признае загубата си от новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън. По време на диалога той споделя на Рафенспъргър: " Това е всичко, което желая да направя. Просто желая да намеря 11 780 гласа ". " Защото ние спечелихме щата ", показва увереността си Тръмп.

При това президентът загатва, че в случай че Рафенспъргър и неговият юридически консултант не намерят бюлетините, които съгласно Тръмп са били подадени в негова поддръжка, а след това унищожени, и двамата могат да се считат за съучастници в закононарушение. В отговор Рафенспъргър е декларирал, че резултатите от изборите в Джорджия са действителни, а нарушаванията, за които приказва Тръмп, не са били открити.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР