Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съветника си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съветника си
Коментари Харесай

Тръмп кани Путин във Вашингтон наесен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да предложения съветския държавен глава Владимир Путин във Вашингтон за среща наесен, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от международните организации. Това е следващата обявена от Сандърс нова информация след срещата на Тръмп и Путин по-рано през седмицата във Финландия.

Сандърс съобщи, че " разискванията към този момент са в ход " за среща сред двамата президенти.

Предполага се, че тя ще се състои в Белия дом, само че Сандърс не посочи къде ще се срещнат Тръмп и Путин.

В известие в Туитър по-рано през днешния ден по отношение на Путин Тръмп написа: " Очаквам с неспокойствие втората ни среща, с цел да можем да стартираме да изпълняваме някои от обсъжданите неща ", изреждайки тероризма, сигурността на Израел, разпространяването на нуклеарни оръжия.

" Срещата на върха с Русия беше огромен триумф, с изключение на с същинския зложелател на хората - медиите, разпространяващи подправени вести ", съобщи още Доналд Тръмп, макар унищожителните рецензии, които получи в родината и след срещата му с Путин в Хелзинки.

Той даже на два пъти отхвърли да е казвал нещо, което възмути доста негови сънародници - че не е несъмнено, че Русия се е намисвала в изборите в Съединени американски щати. Директорът на разследващите служби на Съединени американски щати Дан Коутс обаче научи с изненада, че съветският президент Владимир Путин е бил поканен в Белия дом наесен, съобщи Асошиейтед прес.

Коутс участваше във конгрес по сигурността в Аспен, Колорадо, където трябваше да приказва по време на полемика. Точно в този миг пристигна новината за поканата. Модераторката на полемиката журналистката от Си Ен Би Си Андреа Мичъл се намеси в диалога и заяви новината. Коутс съобщи, че това е ново за него.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР