Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал президентски меморандум, с

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал президентски меморандум, с
Коментари Харесай

Президентът на САЩ подписа указ за забрана за влизане в армията на транссексуалните

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подписал президентски меморандум, с който инструктира Министерството на защитата на страната да спре да приема транссексуалните хора, които желаят да се запишат в армията, съобщи The Hill.
Меморандумът, в общи линии, повтаря известие в Twitter, което Тръмп разгласява предишния месец, което гласеше, че ще наложи възбрана на транссексуални хора да служат в армията на Съединени американски щати и публично изиска от Пентагона да приложи възбраната.
Документът стопира тези хора от записване, само че инструктира военния министър Джеймс Матис да изучи по какъв начин да се действа с такива от тях, които към този момент са на работа, добавя организация Фокус.
Освен това, меморандумът подрежда на Пентагона да спре да заплаща за интервенции за промяна на пола, с изключение на в случаите, в които към този момент процедурата е почнала, „ с цел да се отбрани здравето на индивида. “
Тръмп желае от военните да разработят проект за въвеждането на възбраната до 21 февруари 2018 година, който би трябвало да влезе в действие на 23 март 2018 година.
По време на диалог с кореспондент, преди да бъде оповестен меморандумът, чиновник на Белия Дом е споделил, че „ Тръмп е приказвал разпалено “ за правата на ЛГБТ обществото, само че политиката му по този въпрос се основава на „ серия от съображения по националната сигурност “, съгласно известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР