Президентът на САЩ Доналд Тръмп е обещал на турския си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е обещал на турския си
Коментари Харесай

Тръмп обеща на Ердоган, че няма да снабдява с оръжие сирийските кюрди

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е заречен на турския си сътрудник Реджеп Таийп Ердоган, че Съединени американски щати повече няма да доставят сирийските кюрди от „ Силите за национална самозащита “(YPG), които се родеят с ПКК (Работническата партия на Кюрдистан), с оръжие. Това се е случило по време на телефонен диалог, извършен в петък, написа турското издание Daily Sabah, като се базира на информация от външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

В послание след телефонния диалог сред двамата президенти Чавушоглу приветства инструкциите на Тръмп и съобщи, че Турция желае да види дали решението ще бъде изпълнено на процедура.

Както е известно, турското държавно управление изрично не утвърждава помощта на Съединени американски щати за сирийските кюрди и е огласяло тази позиция неведнъж.

Ердоган е споделил на Тръмп, че дребни разногласия, като да вземем за пример визовия скандал от последния месец, не би трябвало да бъдат квалифицирани като „ проблеми “ сред Съединени американски щати и Турция.

Освен това, турският президент пусна известие в обществената мрежа „ Туитър “, в което дефинира полемиката като „ продуктивна “. 

По време на диалога до турския президент са били външния министър Мевлют Чавушоглу, ръководителят на турското разузнаване (МИТ) Хакан Фидан, основният консултант на Ердоган Ибрахим Кан и персоналният му секретар Хасан Доган.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР