Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да обмисли възможността

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да обмисли възможността
Коментари Харесай

Тръмп нямало да пипа санкциите срещу Русия, освен ако Москва не действа

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да обмисли опцията за унищожаване на американските наказания по отношение на Русия, само че единствено в случай че Москва стартира да подхваща взаимни стъпки с Вашингтон, в това число в споровете в Сирия и Украйна. Американският държавен глава показа това в изявление за Reuters, съобщи БГНЕС.
Тръмп съобщи, че въпросът за глобите не е бил повдиган по време на срещата му с съветския президент Владимир Путин - от съветския му сътрудник.
" Ще прегледам опциите, само че единствено в случай че те създадат нещо в наша изгода. Но другояче не бих направил нищо ", съобщи Тръмп.
Американският президент също по този начин показа, че той и Путин са си говорили за Крим, за сигурността на Израел, обстановката в Украйна и газопровода " Северен поток 2 " по време на срещата си в Хелзинки. Специално за тематиката " Крим и Украйна " Тръмп даде оценка на диалога си с Путин - доста добра полемика и за двете страни.
Междувременно Англия прикани Европейски Съюз да подсигурява използването на изчерпателен пакет от наказания против Русия. Това се показва в тирада на външния министър на Обединеното кралство Джеръми Хънт, който ще приказва в Института на мира във Вашингтон.
" Агресивното и враждебно държание на Русия подкопава интернационалния ред, който подсигурява нашата сигурност. Разбира се, ние би трябвало да си сътрудничим с Русия, само че също по този начин и да ѝ кажем в прав текст: " Външната политика по време на ръководството на Путин направи света по-опасен ". Днес Англия приканва своите съдружници да отидат още по-далеч. Призовавам Европейски Съюз да подсигурява, че глобите против Русия са изчерпателни и в действителност равностойни на тези на Съединени американски щати ", се споделя в изказване от външното министерство на Англия относ речта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР