Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да бъде един

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да бъде един
Коментари Харесай

Тръмп призна за голяма саможертва покрай COVID-19

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да бъде един от първите, на който да бъде сложена ваксина за ковид. Държавният глава сподели това в изявление за Fox News.

В същото време Тръмп означи, че някои за това действие ще го нарекат лакомец, други - самоуверен човек. "Ако желаят това от мен, в случай че считат, че е вярно, несъмнено бих бил първият или последният, на който ще бъде сложена ", добави президентът.

Той сподели, че заради пандемията е изгубил петима свои другари. Смъртта на един от тях убеди Тръмп в нуждата да се обезпечат специфични грижи за хората в риск по време на пандемията.

Американският водач също изрази убеденост, че имунизацията ще бъде създадена през идващите месеци. Pfizer може да бъде първият, минал клинични изпитвания и приложимост. Властите на Съединени американски щати са подготвени да закупят 100 милиона дози от имунизацията. "Моята администрация реализира историческо съглашение с Pfizer за производството и изпращането на 100 милиона дози от имунизацията незабавно щом тя бъде утвърдена. Надяваме се процесът на утвърждение да бъде доста бърз ", съобщи Тръмп.

Между другото, над 100 хиляди американци към този момент са изразили подготвеност да вземат участие в клинични изпитвания на ваксини. Според шефа на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати Антъни Фочи, тестванията включват няколко етапи, като първата към този момент включва 30 хиляди души. Очаква се втората и третата фаза да стартират през юли и август. През октомври тази година имунизацията ще отиде до регулатора, с цел да бъде оценена нейната сигурност и успеваемост.

Междувременно Световната здравна организация счита, че коронавирусната ваксина няма да се ползва необятно минимум до 2021 година Това ще се случи през първата половина на идната година, съгласно ръководителя на програмата за изключителни обстановки на опазването на здравето на СЗО Майкъл Райън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР