Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп: БайтДенс има 90 дни да продаде дела си на ТикТок

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския подреди на китайската компания "БайтДенс " (ByteDance) да се освободи от каузи си в приложението за шерване на видеоклипове ТикТок (TikTok) в Съединени американски щати в период до 90 дни, заяви Българска телеграфна агенция.

Това е следващият опит за усилване на натиска върху китайската компания поради опасенията за сигурността на персоналните данни, които тя обработва.

"Има надеждни доказателства, които ме карат да мисля, че "БайтДенс " може да предприеме дейности, заплашващи да накърнят националната сигурност на Съединени американски щати ", написа Тръмп в заповедта си от нощес.

Миналата седмица американският президент издаде декрет, с който не разрешава избрани преводи с ТикТок, в случай че "БайтДенс " не продаде бизнеса до 45 дни.

"БайтДенс " към този момент води договаряния да продаде на Майкрософт (Microsoft Corp.) интервенциите си в Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия.

Новата заповед поддържа законово репресията на държавното управление на Съединени американски щати върху китайското приложение за обществено другарство. Тя упълномощава американските чиновници да ревизират регистрите и осведомителните системи на "ТикТок " и "БайтДенс ", с цел да подсигуряват сигурността на персоналните данни, до момента в който се водят диалозите за продажба, добавя организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР