Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес изрази увереност, че има

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес изрази увереност, че има
Коментари Харесай

Тръмп изрази увереност в шанса за постигане на мир между Израел и палестинците

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп през днешния ден изрази убеденост, че има същински късмет за реализиране на мир сред Израел и палестинците, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
Президентът се сблъсква със песимистичност вкъщи и в чужбина за възможностите му да реализира бърз пробив, не на последно място защото държавното управление му към момента не е дефинирало тактика за обновяване на замрелия кротичък развой. Тръмп дефинира мира сред израелци и палестинци като " висшото съглашение ".

" Мирът сред палестинците и Израел би бил фантастично достижение и ние работим за това с всички сили. Смятам, че има положителни изгледи то да се реализира ", сподели американският президент при започване на срещата си с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Ню Йорк.

" Повечето хора биха споделили, че това е невероятно, само че съгласно мен е допустимо, защото Израел желае то да се случи. Мисля, че палестинците също го желаят, а мога да ви уверя, че и държавното управление на Тръмп желае да го види, тъй че работим доста настойчиво за него. Ще забележим какво ще стане ", добави той, представен от Франс прес.

Тръмп и Нетаняху разискаха през днешния ден ориста на интернационалното съглашение за нуклеарната стратегия на Иран, което и двамата окачествиха като " извънредно ", показва организация ДПА. Двамата водачи показаха удовлетворение от здравия съюз сред страните им и вяра, че може да се даде подтик на израелско-палестинските договаряния за мир.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР