Президентът на САЩ Доналд Тръмп държа реч в Белия дом,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп държа реч в Белия дом,
Коментари Харесай

САЩ отменят санкциите срещу Турция

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп държа тирада в Белия дом, осведоми Спутник.
Както се очакваше, въпросът за настъплението на Турция в Сирия господства в речта.
Сред първите изказвания на Тръмп е формалното му оповестяване, че глобите против Турция " ще бъдат анулирани ", оповестява Агенция Франс Прес. Президентът приветства триумфа на помирение по границата със Сирия.
" Рано тази заран държавното управление на Турция осведоми моята администрация, че ще спре боевете и настъплението си в Сирия и ще направи примирието непрекъснато ", сподели той в телевизионно послание от Белия дом.
" Ето за какво, разпоредих на министъра на финансите да анулира всички наказания, наложени на 14 октомври в отговор на първичните офанзивни дейности на Турция против кюрдите в североизточния граничен район на Сирия ", добави той.
Президентът обаче означи, че Белият дом ще възвърне глобите, в случай че турските сили нарушат отговорностите си.
Американският президент акцентира, че и Турция, и Сирия, би трябвало да подсигуряват, че „ Даеш “ няма да възвърне позициите си на нито една територия.
Следващото не по-малко значимо известие на президента е, че " дребен брой " американски войски ще останат в петролната зона на Сирия “.
" Ние сме обезпечили добива на петрол и затова дребен брой американски войски ще останат в региони, където разполагат с петрол ", сподели той.
Турската атака, стартирана на 9 октомври, завърши предишния четвъртък след съглашение на Вашингтон и Анкара за 120-часово помирение.
Днес външният министър на Турция, Мевлют Чавушоглу, съобщи публично, че турската военна атака „ Мирна пролет “ в Сирия е прекъсната.
В същото време Чавушоглу акцентира, че интервенцията не е завършила и армията е подготвена да даде отпор на кюрдите „ при положение на нужда “.
Турското министерство на защитата добави, че не виждат нуждата от нова интервенция в Сирия по отношение на постигането на съглашението с Русия.
" Споразумението от Сочи включва постановки, гарантиращи сигурността на турските граници и евакуиране на терористични детайли от ОЗН на 30 километра от нашата граница ", се споделя в изказването.
Също от турското Министерство на защитата обявиха, че няма да разрешат основаването на терористичен кулоар на юг от границите на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР